Koncerti na festivalu

Kao što smo naveli u prethodnoj objavi, ove godine imat ćemo tri vrlo popularna glazbena gosta.

U petak 12.06.2015. će vas zabavljati Ivan Zak. Glazbom se počeo baviti vrlo rano, sa 6 godina počeo je svirati gitaru, te krenuo i završio glazbenu školu. S 14 godina osnovao je svoj prvi sastav. Nastupio je na brojnim glazbenim manifestacijama od kojih se ističe Dora 2002., HRF 2003., Hercegovački radijski festival 2008. i HRF 2009. godine, kada je i izborio finale s pjesmom “Sve sam joj krao” za koju je i napravio spot koji je izazvao medijsku pažnju.

U ljetu 2009. singl “Adrenalin” s istoimenog albuma postaje uspješnica, te se našao na prvim mjestima većine glazbenih ljestvica. Ivan iza sebe ima dva snimljena studijska albuma. I sam je autor nekoliko pjesama pa tako i svoje uspješnice “Sve sam joj krao”. U rujnu 2010. Ivan je ostvario uspješnu suradnju s Nedom Ukraden, a kao rezultat suradnje izdan je singl “Tetovaža” koji je uvršten na Ivanov album Adrenalin snimljen u prosincu iste godine te na Nedinu kompilaciju hitova Radujte se prijatelji također iz 2010. godine. Za pjesmu je Dejan Miličević napravio spot na beogradskom Kalemegdanu. 25.4.2015.g. izašao je novi Ivanov album “Usne varane”. Na albumu se nalazi 12 pjesama.

U subotu 13.06.2015. nam dolazi Zvonko Bogdan, kralj starogradskih pjesama. Zvonko Bogdan (Sombor, 5. siječnja 1942.) je pjevač tradicionalne vojvođanske pjesme. Njegova djela usko su vezana za Bunjevce. U glazbi je poznat skladatelj, pisac tekstova, a sakupljao je i narodna glazbena djela. Strastveni je promicatelj ikavice i uvjerenja da su Bunjevci autohtoni narod. Godine 2009. je dobio priznanje koje dodjeljuje Skupština Grada Subotice, Počasni građanin.
Među njegove najpoznatije pjesme spadaju:
“Evo banke cigane moj”, “Ej salaši”, “Već odavno spremam svog mrkova”, “Kad sam bio mladjan lovac”, “Nema lepše devojke”, “Ko te ima, taj te nema”, “Fijaker stari”, itd.

U nedjelju 14.06.2015., na finalni dan festivala nastupit će Lidija Bačić, poznata mlada pjevačica. Rođena je 4. kolovoza 1985. u Splitu. Pjevanjem se počela baviti s 10 godina, a prvi javni nastup imala je na Dječjem Festivalu 1997. godine gdje osvaja prve nagrade žirija i publike s pjesmom Miše Limića “Zaljubljeni dječak”. Osim tri nagrade na Zagrebfestu, 2009. godine osvaja još neke nagrade: Melodije Mostara – nagrada za najuspješniju debitanticu; Melodije Istre i Kvarnera-nagrada za najbolju interpretaciju i za najbolju debitanticu za pjesmu “Ne moren kontra sebe”; Sunčane Skale – 2.mjesto i srebrna plaketa. Na Zagrebfestu ’09 osvaja još dvije nagrade (nagrada za najbolju interpretaciju i 3. nagrada žirija za najbolju skladbu za pjesmu “Pogled”), a na MEF-u također dvije nagrade (1.nagrada žirija i nagrada za najbolju interpretaciju za pjesmu “Zarobljeno vrijeme”). Ukupno je osvojila 11 nagrada na 6 festivala u vremenskom razdoblju od godinu dana, što predstavlja nezapamćeni uspjeh. 2011. objavljuje drugi samostalni album nazvan “Daj da noćas poludimo”. Neki od tekstopisaca su Željko Pavičić, Robert Pilepić, Marko Tomasović itd.

Trenutno nema komentara.

Leave a Reply