Filmski Efekti

Mirnovec Pirotehnika je pored iznimnog iskustva u kreiranju vatrometa priznata i u svijetu specijalnih efekata za potrebe filma i televizije. Renomirani Hollywoodski glumci poput Seana Connerya, Jackie Chana, Christophera Lamberta, Sylvester Stallonea, Gary Oldmana, Richarda Gerea, Gorana Višnjića i Pierce Brosnana, te legendarnih redatelja poput Stevena Spielberga samo su neki od predstavnika današnje popularne kulture na čijim je snimanjima filmova sudjelovala Mirnovec Pirotehnika – i to zadužena za specijalne efekte!

Steven Spielberg i Mirnovec Pirotehnika

Mirnovec Pirotehnika specijalni efekti filmMirnovec Pirotehnika stvarala je specijalne efekata za Spielbergovu Schindlerovu Listu – sedmerostrukog dobitnika Oscara.

Ovaj kultni američki film iz 1993. godine dobitnik je čak sedam nagrada Oscar, uključujući Oscare za sliku, režiju, najbolji  adaptirani scenarij, kameru, editiranje i glazbu. Film je također nominiran za Oscara u kategorijama najbolje glavne i sporedne uloge, kostimografije, zvuka i šminke. Od ostalih istaknutih filmskih nagrada vrijedi spomenuti tri osvojena Zlatna globusa u kategorijama najboljeg filma, režije i scenarija, te nominacije za najbolju glavnu i sporednu ulogu i glazbu. Schindlerova Lista također je uvrštena u mnoge ljestvice najboljih filmova svih vremena, uključujući osmo mjesto na ljestvici 100 najboljih Američkih filmova od strane Američkog Filmskog Instituta.

Kako je tematika Spielbergove Schindlerove Liste 2. svjetski rat, snimanje filma zahtjevalo je izradu specijalnih efekata poput eksplozija, vatre, dima i uništavanja. Mirnovec Pirotehnika svojim je znanjem, iskustvom i opremom pridonjela kreiranju unikatne atmosfere čijom je zaslugom film ostvario kultni status. Upotrebom različitih pirotehničkih i nepirotehničkih sredstava i alata, Mirnovec Pirotehnika je stvorila niz specijalnih efekata za ovaj nagrađivani film.

Ostali zapaženi filmovi

Mirnovec Pirotehnika stvarala je specijalne efekte za mnoge zapažene filmove. Neki od njih su Duga Mračna Noć s Goranom Višnjićem, The Hunting Party s Richardom Geereom, Daylight s Slivester Stalloneom, te Dragonheart s Sean Conneryem.

 

Primjeri specijalnih efekata za potrebe filma i televizije:

U nastavku možete vidjeti jedan od primjera specijalnih efekata Mirnovec Pirotehnike. Riječ je o efektu eksplozije za potrebe snimanja filma.


Pregledajte galeriju fotografija specijalnih efekata Mirnovec Pirotehnike: